Editorial Presedinte Executiv 2021

Reuşim astăzi să lansăm numărul 15 al revistei noastre, prin ajutorul colectivului redacţional precum şi al colegilor care ne-au transmis articole despre cercetările şi experienţele lor, iar pe această cale doresc să le mulţumesc tuturor.

Şi acest an, 2021, a fost unul dificil, restricţiile din prima parte a anului, dar şi cele de după uşoara relaxare din iunie încă afectează industria românească. Cu toate acestea, Asociaţia noastră n-a încetat să își desfăşoare activitatea reuşind să organizeze Simpozionul anual şi şedinţa Adunării Generale, iar procesul de certificare continuă cu respectarea măsurilor sanitare.

Simpozionul din acest an, in urma aprecierilor primite de la majoritatea participantilor, consideram ca a fost un succes.

Vom veni an de an cu idei noi de imbunatatire si speram sa fim mereu in intampinarea dorintelor si asteptarilor membrilor nostri.

Am încercat să identificăm şi alte locaţii pentru Simpozionul nostru, dar datorită instabilităţii create de pandemie, am preferat să menţinem pentru acest an locaţia din Mamaia. Pentru anii următori ne propunem identificarea în continuare de noi locaţii alternative pentru Simpozionul anual.

In luna iulie in urma auditarii, am obtinut de la ASOCIAŢIA DE ACREDITARE DIN ROMÂNIA – RENAR, extinderea acreditarii si pentru tehnicile noi, respectiv: UT- Phased Array si TOFD, precum si pentru Radiografia digitala.

În calitate de Preşedinte Executiv am participat la Adunările Generale ale Federaţiei Europene – EFNDT și Comitetului Internațional – ICNDT, desfăşurate în regim online, unde am susţinut prezentări ale activităţilor asociaţiei noastre.

Ne propunem, în continuare, să atragem noi membri în asociaţie, să promovăm și să protejăm activitatea de examinări nedistructive, conform statutului nostru.

Vom continua colaborarea cu organismele de reglementare, astfel încât să ne menţinem acreditările obţinute, iar pe plan internaţional continuăm colaborarea ca membri cu drepturi depline în EFNDT şi ICNDT.

Încercăm să menţinem actualizat site-ul www.aroend.ro, astfel încât să ofere informaţii în timp real celor interesaţi si invitam toti membri sa participe activ la dezbaterile de pe forumul site-ului.

La final de an 2021, doresc sa transmit multa sanatate si fericire personala membrilor si colaboratorilor nostri si am speranta ca anul 2022 va fi mai bun si vom reusi fiecare sa ne indeplinim obiectivele asumate.

Presedinte Executiv ARoENd

Ing. George Nicolescu